Gizlilik Politikası

Biz Kimiz

Web sitemizin adresi: https://www.hobimdikis.com

İletişim: info@hobimdikis.com

6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu (“KVKK”) kapsamındaki gereklilikler çerçevesinde https://www.hobimdikis.com (“Hobim Dikiş“) internet sitemize erişirken Hobim Dikiş‘e sağlayacağınız kişisel verilerinizin korunması hakkında sizi aydınlatmak amacıyla oluşturulmuş ve en son 23.07.2018 tarihinde düzenlenmiştir.

Kişisel verilerinizi, KVKK, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun“, 5846 sayılı “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu“, 5237 sayılı “Türk Ceza Kanunu” başta olmak üzere ilgili diğer mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla bu gizlilik politikası ve KVKK’ya uygun olacak şekilde işliyoruz.

Verilerinizi, Türkiye’de ve yurt dışında bulunan sistemlerimizde saklayabilir, ölçüm ve analiz ile reklam ve hedefleme konusunda destek aldığımız yerli ve yabancı 3. kişilerle size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sumak için anonim olarak paylaşabiliriz.

Hobim Dikiş‘de bulunduğunuz süre boyunca tarayıcınıza çerezlerin ve buna benzer unsurların yerleştirilmesi söz konusu olabilir. Ayrıntılı bilgi için lütfen “Çerezler & 3. Şahıslarla Veri Paylaşımı” başlığını dikkatlice okuyun.

Gizlilik politikamızdan kaynaklanacak her türlü uyuşmazlığın çözümünde Türk Hukuku uygulanacak olup, İstanbul Merkez Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.

Gizlilik Politikamızı, size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın güncelleyebiliriz. Bu nedenle; gizlilik politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Hangi Kişisel Bilgileri Ne Amaçla Topluyoruz?

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Ortam

Görselleri Hobim Dikiş sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Hobim Dikiş sitesi ziyaretçileri, Hobim Dikiş sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

İletişim Formları

Bu sayfa aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz. Size geri dönüş yapabilmemiz adına e-posta adresinizi belirtmeniz gerekmektedir. Belirttiğiniz bu bilgiler sizin güvenliğiniz ve haklarınız için tamamen gizli tutulmaktadır ve üçüncü şahıslarla asla paylaşılmamaktadır.

Çerezler & 3. Şahıslarla Veri Paylaşımı

Diğer birçok internet sitesinde olduğu gibi içerik ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak, trafiği analiz edebilmek ve internet sitemizi nasıl kullandığınızı anlayabilmek için çerezler kullanıyoruz. Bu başlığı, size Hobim Dikiş‘de kullanılan çerezler ve bunlarla ilişkin yapabileceğiniz seçimler hakkında bilgi sağlamak amacıyla oluşturduk.

Hobim Dikiş‘de bulunduğunuz süre boyunca “cookie” olarak da adlandırılan çerezlerin ve buna benzer unsurların tarayıcınıza yerleştirilmesi söz konusu olabilir. Çerez ayarlarını değiştirmeden Hobim Dikiş‘i kullanmaya devam ederek çerez kullanımına izin vermektesiniz. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcınıza yerleştirilen basit metin dosyalarından ibaret olup, kimlik ve başka özel bilgileri içermez. Çerezler, bu tür kişisel bilgiler içermemekle beraber, oturum bilgileri ve benzeri veriler anonim olarak saklanarak sizi tekrar tanımak ve benzeri hizmetler için kullanılabilir.

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Bir hesabınız varsa ve bu siteye giriş yaparsanız, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Kendi çerezlerimize ek olarak 3. Şahıs (“3. parti” olarak da anılacaktır) tedarikçi ve reklam ağlar, sosyal medya platformları ile diğer iş ortaklarımız, sizin Hobim Dikiş‘i ve diğer internet sitelerini önceki ziyaretlerinize dayalı olarak reklam sunmak da dahil olmak üzere size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş hizmet sağlanması amacıyla tarayıcınıza çerez yerleştirebilirler. Bu 3. şahıslar ve kullandıkları çerezlere ilişkin bilgiler şöyledir:

Google Analytics; kalıcı oturum ve 3. parti çerez türlerinin kullanılması aracılığıyla Hobim Dikiş‘in trafiği izlenerek ve raporlanarak kullanıcı deneyiminin daha iyi analiz edilmesi sağlanır.

Daha fazla bilgi için: https://policies.google.com/privacy

Bu çerezlerden vazgeçmek için: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Adsense; kalıcı oturum ve 3. parti çerez türleri kullanılarak çevrimiçi deneyiminizi iyileştirmek için internet üzerinde geçirdiğiniz zaman ve alışkanlıklarınız analiz edilerek reklamların ilgi alanlarınıza göre gösterilmesi sağlanır.

Daha fazla bilgi için: https://policies.google.com/privacy

Bu çerezlerden vazgeçmek için: https://adssettings.google.com/u/0/authenticated

Facebook; 3. parti çerez türü kullanılarak yazıları paylaşmanız ve Facebook’a daha kolay erişmeniz sağlanır.

Daha fazla bilgi için: https://www.facebook.com/policies/cookies/

Pinterest; 3. parti çerez türü kullanılarak yazıları paylaşmanız ve Pinterest’e daha kolay erişmeniz sağlanır.

Daha fazla bilgi için: https://policy.pinterest.com/en/cookies

Instagram; 3. parti çerez türü kullanılarak yazıları paylaşmanız ve Instagram’a daha kolay erişmeniz sağlanır.

Daha fazla bilgi için: https://help.instagram.com/1896641480634370

Twitter; 3. parti çerez türü kullanılarak yazıları paylaşmanız ve Twitter’a daha kolay erişmeniz sağlanır.

Daha fazla bilgi için: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

Akismet; Ziyaretçi yorumları “Otomatik İstenmeyen Yorum Algılama Servisi” aracılığyla 3. parti bir hizmet sağlayıcı olan Akismet tarafından kontrol edilmektedir.

Daha fazla bilgi için: https://automattic.com/privacy-notice/

Diğer Sitelerden Gömülen İçerik

Bu sitedeki yazı ve makaleler gömülü içerik (ör. videolar, resimler, makaleler, vb.) içerebilir. Diğer web sitelerinden yazılara gömülen içerikler, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret ettiğinde davrandığı gibi davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkileşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Verilerinizi Ne Kadar Süre Tutarız?

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz Üzerindeki Haklarınız Neler?

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.